Aterrem al Minimúsica!

Doncs si! A La Nau Espacial també ens agraden els festivals, la música, descobrir nous jocs i contes en espais on les famílies puguin gaudir d’una estona plegats; així vam poder fer-ho al festivalet Minimúsica el passat 21 d’abril.

Mammaproof, especialista en la vida en família, ens va convidar al seu Espai Micro (0-3 anys) a fer un taller per als més petits de la casa. Es tractava d’un espai diàfan preparat pel joc lliure i l’experimentació dels més menuts de la casa, un lloc on els pares es podien relaxar i jugar amb els seus infants tranquil·lament.

Per al nostre taller, vam presentar als més petits, de forma molt senzilla, les sis emocions bàsiques amb les quals treballem a La Nau Espacial: l’alegria, la tristesa, la calma, la por, la ira i l’amor. Vam utilitzar exemples que es poden trobar en el seu propi dia a dia tot presentant unes caixetes sensorials; d’aquesta manera vam introduir-los al món de les emocions, jugant i experimentant! Teixits, colors, sons, llum, textures… Tot allò que els pogués portar a sentir i a reconèixer aquella emoció. En aquesta edat, la informació que els donem ha de ser clara i directa, per això vam utilitzar aquests recursos, perquè poguessin veure i experimentar en ells mateixos aquestes emocions més enllà de la teoria.

Conèixer el nom de les emocions bàsiques és una forma de començar a elaborar el seu vocabulari emocional, afavorint també una millor expressió d’allò que senten. Els permet anar més enllà del “bé” o “malament” respecte el seu estat d’ànim, i consolida una bona base sobre la qual aniran construint, mica en mica, el seu món emocional.

Gràcies a tots els que vau acostar-vos a jugar, esperem que us ho passéssiu tant bé com nosaltres! I gràcies a Mammaproof per la oportunitat, ens veiem aviat!

{ Irene }