El joc dels petits detalls

Voleu desaccelerar el ritme del dia a dia una mica? Us proposem un joc per a jugar a qualsevol lloc sols o amb els vostres fills i filles que us ajudarà a crear un moment-espai per trobar-vos, conversar i compartir experiències.

Es tracta d’un joc molt senzill que de ben segur hi heu jugat inconscientment, però us volem fer anar una mica més enllà! Es tracta de jugar amb els ombres, les siluetes, les marques, les taques que aneu trobant-vos durant el trajecte de tornada a l’escola, en els àpats compartits…

Primer de tot busquem, en les formes, coses i escenes; però després penseu en quina sensació us porta parar-vos a mirar allò; us recorda alguna experiència viscuda? Quina emoció us produeix observar-ho i connectar-ho amb vosaltres? I els infants, què hi veuen? Quins records apareixen? I si enllacem formes amb emocions? Quines emocions veiem? Potser les formes suaus ens recorden la calma? Potser aquella que és més escarpada ens fa pensar en la ràbia?

Jo, en aquesta imatge del tallat i veig una lluna que fa de fanal a una persona que va en caiac i, al darrere seu, hi veig unes pedres que brillen il·luminades per la llum de la lluna plena. Em produeix calma i sensacions agradables, em transporten a les nits d’estiu viscudes.

Amb aquest joc aprofitem per practicar la consciència diària dels petits detalls de la vida, que sovint ens perdem per en el nostre ritme diari, sovint frenètic.

{ Sandra }