En Xavi i l’actitud positiva

En Xavi té un bar en un carrer poc transitat de Barcelona, és d’aquells bars de tota la vida on hi va gent de tota la vida més alguns guiris que s’hi deixen caure atrets per les bones crítiques del senyor Trip Advisor.

Vam entrar-hi per casualitat el dia que vam mudar-nos al mateix carrer, volíem fer un cafè ràpid per després seguir amb el trasllat. Vam sortir d’allà amb un somriure, i és que en Xavi té aquest do, el do de la paraula, de l’humor; és ingeniós, divertit i estant el bar ple, pleníssim, et fa sentir especial. Projecta energia (diguem-li energia, actitud, vibracions, el que vulgueu) positiva. Irradia optimisme. I el millor de tot és que s’encomana. Tothom surt del bar del Xavi somrient, fins i tot els guiris que l’han entès a mitges.

Ara ja portem uns quants anys visquent allà i puc dir que aquesta energia positiva la projecta sempre, cada dia i a tothom; és un treballador incansable, mai l’he sentit queixar-se per res, però no ens enganyem, segur que ho fa! però en un tant per cent més petit que la majoria de la gent (entre els quals m’incloc).

Quan penso en una persona positiva, penso en en Xavi, sens dubte.

El discurs positiu és tan important i, a la vegada, tant difícil de tenir en pilot automàtic…! Tenir-lo activat depèn de molts factors, per una banda el propi caràcter però, de l’altra, és rellevant el tipus de discurs que reps de petit; t’encoratjaven a fer coses? A sobreposar-te als entrebancs? S’incloïa el sentit de l’humor en les converses? Senties que confiaven en tu, que l’amor dels teus pares no era moneda de canvi pel bon comportament?

La clau està en fer el “clic” en el moment en què veus que “negativejes” (del verb negativejar, que m’acabo d’inventar) i frenar: ep, va, què diria en Xavi? Doncs vinga.

Definitivament, l’actitud positiva és un gran superpoder, i podem començar a practicar-lo amb un petit exercici: Obriu el bloc de notes del mòbil o una llibreta i apunteu, cada dia, una cosa que agraïu, que ha estat positiva. D’aquesta manera, anirem agafant pràctica en l’art de “positivejar”, perquè si ajudem a la nostra ment a focalitzar-se en allò positiu li facilitarem el fer-ho cada vegada més automàticament, com fa en Xavi.

{ Clara Mas }