L’Educació Emocional & El Joc

Portem en marxa des del 2015, al llarg d’aquests anys i a partir del coneixement especialitzat que hem anat i seguim adquirint hem acabat desenvolupant un Mètode propi d’educació emocional en el qual convergeixen tots els nostres coneixements teòrics i pràctics.

Hem fet un ampli treball de recerca per donar a cada franja d’edat aquells recursos que sabem que podrà assolir en aquell moment a partir dels jocs i les activitats que més s’adeqüen i que més el motiven a la seva edat. Tota la teoria i els objectius psicològics i pedagògics estan preparats per aplicar-se en format lúdic, la millor manera d’aprendre.

Els infants assimilen conceptes i eines si allò que fan els motiva, i no hi ha res més motivant que JUGAR, és a partir del joc que l’infant es mostra més receptiu per expressar-se i comunicar les coses que els passen, les emocions que senten; per això de cara a l’infant és important plantejar-li que venir a La Nau Espacial és venir a jugar.

Des del punt de vista teòric apliquem diversos mètodes, tots recolzats en els cinc àmbits que conformen la intel·ligència emocional:

  • Coneixement i autoconsciència de les nostres emocions
  • Gestió de les mateixes: en el dia a dia, conflictes, timidesa, gelosia…
  • Valors i motivacions personals: què ens agrada, què volem, com aconseguir-ho, autoestima i seguretat…
  • Habilitats socials: relacions assertives, amics, família
  • Empatia: comprendre i entendre el que sent l’altre, posar-se al seu lloc

Des del punt de vista de l’infant, ell/a ve a La Nau Espacial a jugar; no obstant, un cop en coneix la dinàmica, l’infant sap que a La Nau Espacial, a banda de jugar també es parla de les emocions, de les coses que ens passen, i que se’n parla amb naturalitat i respecte en un entorn càlid i de confiança; amb un grup de companys i companyes que l’acompanyaran en la seva descoberta emocional, personal i de l’entorn, i amb unes professionals que l’animaran i li donaran tot el suport que necessiti.